Wij proberen kinderen uit Oekraïne te helpen door ze een aantal weken in Nederland te laten verblijven. Door middel van een vakantie hopen we dat hun gezondheid verbetert en laten we ze in aanraking komen met het Christelijk geloof. Hiervoor worden kinderen gedurende die periode bij gastgezinnen ondergebracht.

Het doel van onze stichting

  • Eén keer in de twee jaar proberen we een groep van 25 kinderen uit Oekraïne naar onze dorpen te halen. Deze kinderen komen uit Kiev en de dorpen rond Tsjernobyl. Zes weken lang worden ze hier gastvrij opgevangen in gastgezinnen. De omstandigheden waaruit deze kinderen komen, zijn vaak erbarmelijk. De kinderen kunnen hier deze periode kennis maken met de Nederlandse cultuur en het geregelde gezinsleven zoals de meeste gezinnen in de Alblasserwaard dat kennen. De kinderen zijn vaak zwak en hebben weinig weerstand. Door gezonde voeding, voldoende rust, gezonde lucht en een regelmatig gezinsleven kunnen deze kinderen echt tot rust komen en opnieuw weerstand opbouwen.
  • De kinderen het evangelie van de Heere Jezus vertellen. Veel gezinnen uit de plaatsen waar onze kinderen vandaan komen zijn ongelovig. Door de Bijbelverhalen die hier op school verteld worden, door de zondagse kerkgang, de zondagsschool en de kinderbijbel die ook in de gastgezinnen gelezen wordt, proberen we de kinderen in aanraking te brengen met de liefde van Christus.
Groepsfoto 2016
Groepsfoto 2016

Oekraïne

Oekraïne is een land in Oost-Europa en is een van de grootste landen van Europa. Op 26 april 1986 was er een explosie in de kerncentrale van Tsjernobyl. Ongeveer een kwart van Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland veranderde in radioactief besmet gebied. In het getroffen gebied woonden 2,1 miljoen mensen, van wie 600.000 kinderen. Nu, 30 jaar na de ramp, is de radioactieve straling in het gebied rondom de centrale nog gevaarlijk hoog.